Pijn in de rug, het komt de meeste mensen wel bekend voor op de een of andere manier. Klachten zoals een zeurende pijn die maar niet weg wil gaan is een veelvoorkomende klacht, wat er dan gaande is, is dat uw lichaam een signaal afgeeft dat er iets niet in orde is alleen vaak worden deze signalen vaak genegeerd en ontstaat er van een relatief klein probleem een groot probleem als uw rug op een gegeven moment echt helemaal vast gaat zitten en U letterlijk geen kant meer op kunt.

De rug is een zwakke plek in menig menselijk lichaam, en dat is niet zo gek als U bedenkt dat ongeveer 2/3 van uw lichaam door uw rug wordt gedragen. De meeste klachten zijn a-specifiek wat zoveel betekent als; dat er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak is van waar het eigenlijk is begonnen.

Ook kunnen de problemen ergens anders in het lichaam ontstaan waardoor de houding  veranderd, met alle gevolgen van dien, waaronder pijn in de onderrug. Bijvoorbeeld een pijnlijke knie of enkel kan al een andere houding bewerkstelligen zonder dat U het merkt.

Mijn manier van werken is om de spiergroepen op te zoeken die het probleem veroorzaken en ze daarna grondig te behandelen zodat het probleem langzamerhand verdwijnt!  De behandelingen zijn meestal in combinatie met warmte behandelingen om goede ontspanning in de spieren te krijgen. Laat het niet te lang zeuren en laat het vroeg genoeg checken om erger te voorkomen! Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoedt. Check uw polis!